Всеукраїнська профспілка спортсменів, працівників сфер фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання

Всеукраїнська Профспілка Спортсменів уклала угоду із Міністерством молоді та спорту України

Галузева угода між Мінмолодьспорт та Всеукраїнською професійною спілкою спортсменів, працівників сфери фізичної культури та спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання буде розраховано на чотири роки – з 2021-го по 2025-й роки.

Підписання зазначеного документу передбачено Законами України «Про колективні договори і угоди», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», а також «Про соціальний діалог в Україні».

Для Міністерства молоді та спорту України укладання договору з профільною профспілкою відбулось вперше. До цього часу Галузеві угоди підписувались із Профспілкою працівників культури України. Новоутворена угода набере чинності з 08-го лютого 2021-го року.

Зазначимо, що співпраця з профільною профспілкою дозволить регулювати галузеві норми щодо нормування і оплати праці, встановлювати для підприємств галузі (підгалузі) мінімальних гарантій заробітної плати відповідно до кваліфікації на основі єдиної тарифної сітки по мінімальній межі та мінімальних розмірів доплат і надбавок з урахуванням специфіки, умов праці окремих професійних груп і категорій працівників галузі (підгалузі); а також встановлення мінімальних соціальних гарантій, компенсацій, пільг у сфері праці і зайнятості; трудових відносин; умов і охорони праці тощо.

Стаття на сайті міністерства